L’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) participa en la Nit de la Recerca 2021, que enguany tindrà lloc entre els dies 21 i 24 de setembre. La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats de manera planera i divertida.

Aquestes són les activitats que faran els nostres investigadors i investigadores:

Microxerrades presencials:

  • Dime con quién andas y te diré… ¡qué anticuerpos tienes! Julian Guercetti
  • Quorum-sensing: el whatsapp bacteriano para el diagnóstico. Carla Ferrero Ruedas

Microxerrades virtuals:

  • Oligonucleotides as therapeutic drugs. Anna Clua Villas (veure online)

Xerrades presencials:

  • Juguem amb sabó? Com “matar” al virus. Jordi Esquena Moret. 22 de setembre, 21:20h.
  • Salvant vides! César González Griñán. 22 de setembre 21:40h.
  • Santiago Ramón y Cajal: Un Científic Artista. Esther Gratacòs. 23 de setembre, 21h.

A més, tots els centres de recerca del CSIC a Catalunya faran una trobada de microxerrades, “Recerca en un món en canvi”, en la Residència d’Investigadors (carrer de l’Hospital 64, 08001, Barcelona), el dimecres 22 de setembre a les 18:00h. Els investigadors i investigadores parlaran de la seva línea de recerca de manera divulgativa i faran activitats interactives amb el públic. L’investigador Julian Guercetti donarà una microxerrada titulada “Pequeñas soluciones para una gran pandemia”.

L’esdeveniment té un format híbrid. Aquelles persones que vulguin assistir presencialment podran fer-ho respectant totes les mesures de seguretat de la Covid-19. L’accés es farà per la c/Egipcíaques, 9. També podrà seguir-se en streaming en aquest enllaç.
Click aquí per al registre.

Tota la informació en la web de la Nit de la Recerca.

 

IQAC-CSIC Comunicació